{month}
{day}

I. Összefogunk – Összefutunk Jótékonysági Futás



Esemény neve:                    I. Összefogunk – Összefutunk Jótékonysági Futás       

Esemény időpontja:            2018. május 19. szombat 9.00 – 14.00                         

Esemény helyszíne:            Győr Arany Part                                                 

Esemény védnökei:            Borkai Zsolt, Győr Város polgármestere                       

                                           Blazovicsné Varga Marianna, a Győri Tankerületi Központ igazgatója              

                                           Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a FODISZ elnöke  

Esemény szervezői:            EMBERsÉG Diáksport Egyesület                       

                                           Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógia Szakszolgálat               

Esemény célja:     A rendezvénnyel a szervezők tradíciót kívánnak megvalósítani, hosszú távon segítve a sérült és kiemelkedő képességű gyermekeket és családjaikat.

Szeretnénk   minél   nagyobb   nyilvánosságot   biztosítani   az eseménynek, hogy a lehető legszélesebb társadalmi együttműködést valósíthassuk  meg  ezen  a  napon.  Igyekszünk  rávilágítani  a  fogyatékkal  élők  mindennapjainak  örömeire  és  nehézségeire egyaránt. A program lehetőséget nyújt a civil szervezetek bemutatkozására is,  ami  egyben  az  összefogást,  az  összetartozást  és  a  közös gondolkodást   is   szimbolizálja.   Szeretnénk   elérni,   hogy   a korábbiakban izoláltan működő szervezetek,közös kommunikációval sorakozzanak fel az akadályozott embertársak és a tehetséggondozás nemes ügye mellé.                             

Jótékonysági programunk (2018. május 19.) részben csatlakozik az ENSZ által meghirdetett Családok Nemzetközi Napjához, szellemiségében (május 15-e), részben a jótékonysági jellegénél fogva a gyermekek és fiatalok sportolását és jótékonykodását is támogatja, megszólítva a családokat, intézményeket és cégeket.

Ezen a napon kirándulhatunk, futhatunk és a sérült és tehetséges gyermekek műveiből kiállítást nézhetünk meg, azaz a közös gondolkodást két - mindenki által - ismert nyelvre tudjuk leképezni, mely a sport és a kultúra

Az eseményfókuszában a sport és kultúra áll, de emellett fontos szerepet szánunk az el és befogadásnak, egymás megismerésének, melyeket kísérő programjaink is támogatnak.


JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS

Minden résztvevő a saját képességeinek és edzettségi állapotának megfelelő táv teljesítésével jótékonykodhat, Lehetőség lesz: 1km, 2km, 3km, 4 km, 5 km és 10 km futni. Az interneten nevezők/ előnevezők számára névre szóló rajtszámokat készítünk, de természetesen lesz rá mód, hogy a helyszínen is nevezzünk. Nevezési díjak: az akadályozott embertársaink számára valamint 6 év alattiaknak INGYENES részvételt biztosítunk, a tanulóknak 500 FT, a felnőtteknek 1000 Ft nevezési díjat kell fizetniük.

A szervezők az eseményhez kapcsolódó bevételekből a következő célokat kívánják megvalósítani:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat két területen kíván fejlesztéseket kialakítani a jótékonysági program megszervezésével és a támogatások segítségével. A sérült gyermekeket nevelő családoknak nyújtott támogatások bővítése, színesítése és a tehetségek időben történő felismerése és gondozása a célunk.

Az EMBERsÉG Diáksport Egyesület szintén két területen kíván előrébb lépni a jótékonysági futás és túra megszervezésével. Egyrészt szeretné az éves versenyeit a minél magasabb színvonalon megrendezni, másrészt a versenyeken résztvevő gyermekek számára - akik döntő többsége halmozottan hátrányos helyzetű – nyári kirándulást szervezni, esetlegesen pár napos nyári táborba eljutást biztosítani.

A résztvevők által lefutott kilométerek elárverezését is tervezzük, 500 Ft/ km áron, az így befolyt összeg is a célok megvalósulását támogatja.

Időrend              

8.30-9.40 - Helyszíni nevezés, előnevezettek rajtszámainak átvétele


9.40-9.50 - Közös, Zenés Bemelegítés


9.50-10.00 - Megnyitó

10.00 - Központi rajt

10.10-12.20 - Egyéni rajt - hiszen nem a versenyzésen van a hangsúly, hanem a részvételen és a jótékonyságon.

10.30–12.30 - Civil szervezetek bemutatkozása, kísérő programok - bemutatók

12.00–12.30 - Aranykapu zenekar koncertje

12.30–13.30 - „Bogrács – Party”


További információ:

Kertész Tamás, EMBERsÉG DSE

emberseg.dse@gmail.com

Tel.: 06 30 222 6472